Een antwoord op uw vragen

Het is een groepsactiviteit waarbij je beroep doet op elkaar om de missie binnen de 60 minuten tot een goed einde te brengen.   

Je vertoeft in een ruimte waar op het eerste zicht niets abnormaals te zien is.   Maar voor je het beseft, ontdek je codes die je via aanwijzingen kan kraken.   Hoe beter je daarin slaagt,   hoe meer vooruitgang je boekt en hoe dichter je bij het slagen van de missie komt. 

Escaperaadsels zijn heel gevarieerd en kunnen in 3 grote groepen ingedeeld worden: zoeken, manipuleren en nadenken

'Zoeken' is meestal de eerste stap van het spel.  Je verzamelt gevonden voorwerpen en vindt er een bestemming voor om verder te komen in het avontuur.   Tijdens het spel word je dan geconfronteerd met mechanismen die gemanipuleerd moeten worden. Je ontdekt ook een andere manier van nadenken, namelijk 'out of the box' denken.

Iedereen kan meedoen aan een escapegame!    Je hebt geen fysieke vaardigheden of speciale voorkennis nodig.  Alles wat je nodig hebt, is een beetje logica en een minimum aan observatievermogen.

 

! Com'in & Escape bevindt zich op de eerste verdieping en kan enkel via een trap bereikt worden.     

! Zowel Al Capone als Com'in & Escape zijn jammer genoeg niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Het ideale team bestaat uit 4 tot 6 spelers. 

Maar niets houdt jullie tegen om met een kleinere of grotere groep het avontuur aan te gaan.   Vergeet echter niet dat hoe meer spelers er zijn, hoe moeilijker de onderlinge communicatie verloopt. 

 

De Game Master of spelleider volgt je acties via camera's en microfoons.  Hij zal je tips geven als je vastloopt bij een escaperaadsel.  Op deze manier geraak je vooruit in het spel en is de kans groter dat je binnen de 60 minuten slaagt in je missie.

De kamers zijn ruim.    Op geen enkel moment moet er in kleine gangetjes gekropen worden.

De kamer wordt afgesloten door een magnetisch slot en een noodknop is beschikbaar voor de spelers in geval van problemen.

Er is een brandalarmsysteem in het gebouw.  Brandblussers zijn aanwezig. 

Er is noodverlichting. 

Kortom,   onze escapegames spelen zich af in veilige omstandigheden. 

In principe heb je niets nodig om een escapegame te spelen.   

Als u een leesbril heeft, neem die dan mee. 

Mensen van alle leeftijden kunnen aan een escapegame deelnemen, ook kinderen.    De puzzels zijn aanpasbaar aan de groep die het spel zal spelen.   Op deze manier is er plezier voor iedereen.   

 

Indien kinderen jonger dan 6 jaar deelnemen, zal voor hen een speciaal spel worden aangeboden.    Dit betekent dat ouders zich kunnen concentreren op het oplossen van hun missie zonder op de kleintjes te hoeven letten.   Gelieve de leeftijd van de kinderen te vermelden wanneer u reserveert.   En wij zorgen voor de rest.  

Neen.    Daar er meer dan 1 ruimte is, is de installatie van airco een te dure aangelegenheid ... 

Onze escapegames kunnen zowel in het Nederlands, Frans of Engels gespeeld worden.   Ook groepen waarbij spelers onderling een verschillende taal spelen, kunnen deelnemen.